menu
Word Lid
Asielcentrum Lombardsijde blijft al zeker open tot juni

Het open asielcentrum van Lombardsijde sluit ten vroegste op 1 juni 2022. “Het is onverdedigbaar dat dit open asielcentrum, in een vakantieverblijf, wordt verlengd nu de lente en het toeristisch seizoen voor de deur staan”, reageert Kamerlid Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) die het asielcentrum nauw opvolgt in het parlement.

Wouter Vermeersch: “Sinds november 2021 voorziet Fedasil een open asielcentrum in het vakantiedomein, aan de militaire basis op de grens van Lombardsijde en Nieuwpoort. Er werd voorzien in 151 plaatsen, vooral voor asielzoekers uit Afghanistan, maar ook voor asielzoekers uit Nigeria en Albanië.” Vlaams Belang voerde in november reeds actie tegen de komst van dit asielcentrum.

Het vakantiedomein zal, voor toeristen, ten vroegste opnieuw openen op 1 juni 2022. “De asielzoekers in Lombardsijde kunnen dus langer gebruik maken van dit verblijf met zicht op zee. Vakantiegangers die een verblijf reserveerden in april en mei krijgen momenteel de boodschap dat hun vakantie in het water valt”, betreurt Vermeersch.

“Wie een vinger geeft aan Fedasil, die verliest een ganse arm”

“Het doet denken aan het asielcentrum van Koksijde, waar de openingsduur van het asielcentrum ook stelselmatig werd verlengd. Wie een vinger geeft aan Fedasil, die verliest immers een ganse arm. Het valt niet te verantwoorden dat de duur van het open asielcentrum wordt verlengd, nu de lente en het toeristisch seizoen voor de deur staan. We begrijpen ook niet dat de lokale besturen van Nieuwpoort en Middelkerke zich in stilzwijgen hullen en zich niet uitdrukkelijk verzetten. In de komende maanden verveelvoudigt het aantal bewoners aan de kust en is het voor de politie en gemeentediensten alle hens aan dek om de toeristenstromen in goede banen te leiden. Asielcentra aan de kust, en zeker in vakantiedomeinen, vallen absoluut niet te verantwoorden in deze periode”, besluit Vermeersch.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF