Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Vlaamse regering betaalt gevolgen zonder oorzaak aan te pakken

Vlaamse regering betaalt gevolgen zonder oorzaak aan te pakken
Provinciaal @ Vlaams Belang

Vlaanderen gaat extra investeren in de snelwegparkings in West-Vlaanderen om zo het probleem van mensensmokkel en transmigratie aan te pakken. Vlaams Belang is echter van mening dat als je de wortels van het probleem niet gestructureerd aanpakt, je heel veel geld investeert zonder dat het probleem opgelost raakt. Dweilen met de kraan open is dus niet alleen pure geldverspilling, maar het levert ook geen resultaten op.

Vlaanderen kiest ervoor om 1,7 miljoen euro te investeren in infrastructurele maatregelen zoals het plaatsen van camera’s, het afsluiten van parkings met hekwerk en het plaatsen van constructies op de middenbermen tegen het overlopen van autosnelwegen. Dit zijn één voor één dure maatregelen, die het probleem zullen helpen beheren, maar niet beheersen. Vlaams Belang is van oordeel dat de grenzen sluiten de enige manier is om het probleem echt bij de wortels aan te pakken.

Op 1 december nog verscheen er een artikel over een Wit-Russische illegaal die in 2018, te Bredene, een vrouw ongewenst zoende en na zijn arrestatie onmiddellijk terug vrijgelaten werd. In december 2019 werd de man opnieuw opgepakt in Torhout voor een winkeldiefstal. De man kwam niet opdagen op zijn proces. Dit is een typisch voorbeeld van de huidige situatie wat betreft illegalen en transmigranten. Vlaams Belang is altijd een voorstander geweest van veiligheidscamera’s, maar ze kunnen niet bijdragen tot een oplossing als justitie stelselmatig achterop hinkt en transmigranten het signaal krijgen dat dit alles in België mogelijk blijkt.

Vlaams Belang wil dat Vlaanderen het probleem met transmigratie beheerst en niet beheert!

Bron: https://www.focus-wtv.be/